Over ons

Allergy Therapeutics

Wij zijn een vooruitstrevende organisatie met een duidelijke focus: het bedenken, ontwikkelen en produceren van producten voor de diagnostiek en behandeling van allergieën. Sinds 1998 actief onder de nieuwe naam: Allergy Therapeutics, maar als Bencard met een lange historie als onderdeel van SmithKline&Beecham (nu GSK).

Het hoofdkantoor staat in Worthing, West Sussex vlakbij Brighton aan de Engelse zuidkust. Allergy Therapeutics PLC heeft zelfstandige vestigingen in heel Europa en ver daarbuiten.

Onze missie

Wereldwijde pioniers op het gebied van gemak in behandelen van allergische en immuungerelateerde aandoeningen.

Veranderen van levens

Allergieën kunnen de kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. Wij denken verder dan symptoombestrijding en richten ons direct op de oorzaak. Door innovatief te denken en onze kennis te delen, hebben we veel primeurs op het gebied van immunologie bereikt die wereldwijd levens veranderen.

Gemak leveren

Onze producten zijn aluminiumvrij.
Onze adjuvante technologieën bevorderen de resultaten van allergeen-immunotherapie.
Onze korte subcutane kuren maken het leven gemakkelijker en verhogen de therapietrouw.

Onze historie

1934

De oprichting

Oprichting van Allergy Therapeuticsplc dat toen nog doorging onder de naam C.L. Bencard. Het bedrijf produceerde allergeenextracten voor diagnose en specifieke immunotherapie met behulp van de op dat moment meest geavanceerde methoden.

1945

Uitbreiding moderne laboratoria

C.L. Bencard breidde zijn moderne laboratoria uit. In dit landhuis huisvestte onderzoekslaboratoria voor diverse farmaceutische ontwikkelingen, waaronder veterinaire preparaten.

1949

Beecham neemt Bencard over

Beecham Group Ltd. neemt C.L. Bencard over. Zo'n 110 verschillende allergeenextracten waren in dat jaar in het assortiment verkrijgbaar.

1957

Opening Bencard Allergy Clinic

De Bencard Allergy Clinic opent haar deuren in Londen. In deze kliniek volgden artsen en verpleegkundigen cursussen over hoe ze nauwkeurige huidpriktesten moesten uitvoeren.

1959

Overname Wright-Fleming Instituut

Een klein bedrijf dat vaccins tegen griep produceerde.

1965

Eerste preparaten met aanhoudende werking

Ontwikkeling van preparaten met ‘aanhoudende werking' bestaande uit allergenen geadsorbeerd aan depots. Dit wordt nu erkend als een keerpunt in de ontwikkeling van de moderne immunotherapie.

1969

Hoofdkantoor Allergy Therapeutics gevestigd in Worthing

De volledige farmaceutische productie van de Beecham Group wordt verplaatst naar Worthing aan de zuidkust van Engeland. Vandaag de dag is dit nog altijd het hoofdkantoor van Allergy Therapeuticsplc (ATL).

1972

L-tyrosine en allergoïden

De ontwikkeling van allergoïden in combinatie met de ontwikkeling van L-tyrosine, een alternatief depot voor aluminium, leidt tot het ontstaan van Pollinex Grasses. Deze doorbraak vormt zo de eerste specifieke immunotherapie voor korte kuren.

1984

Na Pollinex Grasses ook lancering Pollinex Trees

Lancering Pollinex Trees in Duitsland en op de algemene exportmarkten. Drie boomsoorten (berk, els en hazelaar) worden gebruikt om de allergoïde mix te creëren die gebonden is aan het L-tyrosine depot.

1996

GSK samenwerking Adjuvans MPL

Men tekent een overeenkomst met GSK voor het gebruik van het nieuwe adjuvans MPL bij de ontwikkeling van allergievaccins.

1999

Lancering Pollinex® Quattro

Voortbouwend op de wetenschap van allergoïden en L-tyrosine achter het Pollinex product, wordt de hulpstof MPL toegevoegd om de immuunrespons te versterken; zo ontstaat Pollinex Quattro. Door gebruik te maken van deze technologieën kan een behandeling van een heel jaar worden afgerond in slechts vier injecties.

2004

London Stock Exchange

Allergy Therapeuticsplc is nu een beursgenoteerde onderneming op de AIM (Alternative Investment Market) van de London Stock Exchange.

2007

Dr. Leonard Noon productiefaciliteit

Allergy Therapeuticsplc opent een nieuwe productiefaciliteit voor haar specifieke patiëntvaccins vernoemd naar een van de grondleggers van de immunotherapie dr. Leonard Noon.

2015

Aankoop Inmunal Alcalá

Allergy Therapeuticsplc koopt Inmunal, een hoog aangeschreven bedrijf gevestigd in Alcalá met gevestigde productlijnen op het gebied van immunotherapievaccins, bacteriologische vaccins en diagnostiek.

2018

Ontwikkeling pinda-allergie vaccin

Allergy Therapeutics kondigt positieve preklinische resultaten aan van de ontwikkeling van een vaccin tegen pinda-allergie met Virus-Like Particles (VLP) in combinatie met pinda-allergenen.

2020

COVID-19

Allergy Therapeutics stelt een deel van de faciliteiten in Alcalá beschikbaar en past deze aan om het ATimmunolab Centre te creëren. Een erkend centrum voor diagnose en onderzoek van COVID-19.

Fase I, Fase II en Fase III studies

Allergy Therapeuticsplc blijft continue investeren in onderzoek om het gebied van immunology.

Onze pijplijn

We zetten ons op lange termijn in voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van innovatieve therapieën voor de diagnose en behandeling van allergie gerelateerde aandoeningen.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-975Y8N9QCV');